Къща в Жеравна
Бабината къща - Жеравна
Жеравна, Бабината къща

За къщата

"Бабината къща" в Жеравна

Къща за гости Бабината къща в Жеравна

Къщата се намира на южен склон, в близост до центъра на селото. До къщата се стига по асфалтов път.

Къща за гости Бабината къща - Жеравна

Къщата е нова. Построена е от местни майстори точно в характерния за Жеравна възрожденски стил, с традиционни материали и технологии, които допринасят за запазване на архитектурния облик на селото. Камъните и дъбовата дървесина, използвани за строителството на къщата, са добити от същите места, където векове наред са били добивани материали за строежа на жеравненските къщи.

Интериор от къща за гости Бабината къща

Минималистичното обзавеждане и липсата на телевизори в стаите са характерна особеност на къщата и предполагат пълен релакс.
Нещо повече - за да се насладите напълно на спокойствието и изживяването, препоръчваме да оставите в къщи всякакви характерни за цивилизацията аксесоари като телефони и компютри. Убедени сме, че това малко приключение ще ви допадне, и ще искате да го изживеете отново и отново...

Стая в Бабината къща

Постелките за легла от чист памук, традиционните български козяци и килимите от естествена вълна се допълват естествено с камините на дърва и отбраните призведения на изкуството, създавайки една изтънчена и все пак достатъчно семпла и ненатрапчива атмосфера.

Дворът на Бабината къща с изгледа към отсрещната махала на Жеравна

Дворът е със значителна денивелация, запaзени са естествените земни форми, като умишлено не са правени корекции и терасиране. В най-източния край на двора има малка зеленчукова градина.